2014-06-19 11:36:41• hírek • Szatmár.ro

Két zarándokút

Mariazell és Lourdes a célja a Püspökség szervezésében megvalósuló, hamarosan induló két zarándokútnak.

Minden nyáron nagy érdeklődés kíséri a Szatmári Római Katolikus Püspökség zarándoklatait, melyek a legfontosabb katolikus, keresztény helyszínekre viszik el a jelentkezőket, egyaránt adva lehetőséget a lelki töltekezésre és a kikapcsolódásra. Hamarosan két újabb célt közelítenek meg, július 21 és 24-e között Mariazell-be, augusztus 30 és szeptember 5-e között pedig Lourdes-ba mehetnek a zarándok hívek.

Mariazell-t Budapest érintésével érik el, ahol többek között megcsodálják a gótikus és barokk jegyekkel ékes bazilikában a híres kegyszobrot és a Nagy Lajos királyunk által adományozott kegyképet, a harmadik napon Admont-ban, Hallstatt-ban és Seckau-ban járnak, majd másnap Maria Schutz érintésével térnek haza.

Lourdes-ba augusztus utolsó szombatján indulnak. Budapest-Ljubljana útvonalon haladva első nap szentmisén vesznek részt Doberdó magyar kápolnájában, másnap Milánóban, Torinóban és Avignon-ban járnak, a harmadik napon érnek Lourdes-ba, ahol két napot töltenek, majd a hátramaradó három értékes napon Cannes-ba, Monte Carlo-ba, Grasse-ba, a francia és olasz Riviéra érintésével pedig hazafelé veszik az irányt.

A zarándoklatokra még lehet jelentkezni a Szatmári Római Katolikus Püspökség 0261-14955-ös, illetve a 0744-483444-os telefonszámain, valamint személyesen az 1 Decembrie 1918 utca 2-es szám alatt, a Püspöki Palotában. Részletesebb információk olvashatók a szatmariegyhazmegye.ro oldalon a "zarándoklatok" link alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: